Fernandes

In Nederland zijn inmiddels 9 smaken Fernandes verkrijgbaar, maar het begon allemaal in een klein winkeltje in Suriname. Isaak Fernandes begon in 1901 met de start van een klein winkeltje in Paramaribo - daar werd van alles verkocht, maar geen Fernandes. In de jaren '30 begon het pas écht. Als Isaak's zoon Jules Fernandes in de jaren ’30 naast Coca-Cola vertegenwoordiger Johny Walker in het vliegtuig zit, komen de twee tot een historische deal. De familie Fernandes wordt in Suriname de exclusieve bottelaar van het razend populaire Coca-Cola, een afspraak die stand houdt tot op de dag van vandaag. In 1939 besluit de familie Fernandes om hun eigen Frisdrankmerk te lanceren: Fernandes Softdrinks werd geboren. Cherry Bouquet was de eerste smaak en is tot nu toe nog steeds de populairste.

Na Jule namen René en Jack Fernandes de toko over en breidden zij het imperium uit met nog meer unieke smaken. In de jaren ’40 ontstonden zo de smaken Cream Ginger en Golden Orange en in de jaren ’50 de enorm gewilde Green Punch. Hoe de smaken gemaakt worden is echter nog steeds een goed bewaard familiegeheim. In de jaren '70 verhuisde de meest kleurrijke frisdrank ter wereld officieel naar Nederland om daar een tweede thuis op te bouwen en ontstond een nieuwe smaak: Super Pineapple. Waar Fernandes in het begin alleen in toko's en Surinaamse restaurants verkrijgbaar was, is er nu bijna geen supermarkt op Nederlandse bodem meer waar geen Fernandes wordt verkocht. Niet alleen de heerlijke smaak van Fernandes zorgt voor de populariteit van Fernandes. Het is ook de lifestyle die eromheen hangt, een wereld waarin iedereen welkom is en waarin family, food, #nospang & fissa centraal staan. Kom hangen!

Ben je op zoek naar contact met onze Rayon Managers en wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Reageer dan direct en we nemen persoonlijk contact met je op!

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar Fernandes

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share