Ballymaloe

Ballymaloe Original Relish

Ierse Relishes voor Burgers, Hotdogs & Sandwiches. Doordat de streetfood trend groeit, zijn er steeds meer horeca ondernemers die een mooie burger, hotdog of tortilla op de kaart zetten. In elke stad of dorp is er wel een ondernemer die zich onderscheidt. Met de beste burgers, waarmee hij plaatselijk ‘wereldberoemd’ is.

Steeds vaker worden de sausen en relishes van Ballymaloe hiervoor gebruikt. Vooral de tomatenrelish van Ballymaloe. Die wordt steeds populairder onder koks en restauranteigenaars die zich willen onderscheiden. Want uit verschillende testen blijkt dat de Tomaat relish gemaakt door familie Allen op het landhuis Ballymaloe de lekkerste is. Voor zowel een burger, hotdog, sandwich als wrap.

The Ballymaloe Story

De familie Allen werd vroeg in de jaren 60 eigenaar van het enorme landhuis Ballymaloe in Cork, Ierland. Per ongeluk, want de vorige eigenaar van het landgoed Ballymaloe was helaas gedwongen om alles te verkopen in een veiling. Familie Allen had hem beloofd de prijs wat op te stuwen door mee te bieden. Doordat er niemand meer bood, werd de familie eigenaar van het prachtige landgoed Ballymaloe.

Myrtle Allen - de vrouw des huizes - hield van aanpakken en verzon een plan. Ze begon in 1964 in haar eigen woonkamer met een restaurant. Eén van de eerste sausen die zij bereidde, was de tomatenrelish die we nu als Ballymaloe kennen. Een paar jaar later moesten ook de slaapkamers er aan geloven: hotel Ballymaloe was geboren.

Ballymaloe, origineel recept

Inmiddels is het familiebedrijf Ballymaloe uitgegroeid tot 1 van de sterkste merken van Groot Brittanië. Met een geweldig restaurant (ooit bekroond met een Michelin ster), hotel, een geweldige kookschool en natuurlijk de heerlijke Tomato Relish.  De schoondochter van Myrtle is uitgegroeid tot de bekendste televisie-kokkin van Ierland en leidster van de Irish Slowfood Movement.

Het zal u niet verbazen dat de Ballymaloe Tomato Relish na al die jaren nog steeds in betrekkelijk kleine kookketeltjes wordt bereid van uitsluitend natuurlijke verse ingrediënten. Puur natuur, chunky en vol smaak. Naast de Ballymaloe Tomato Relish, bieden wij ook de Ballymaloe Jalapeño relish en de Ballymaloe Old fashioned Burger Sauce aan.

LA Streetfood is de officiële importeur van Ballymaloe in de Benelux. Wil je meer weten over Ballymaloe of de geweldige smaken proeven? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je namelijk graag verder!

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar Ballymaloe Original Relish

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share