Voor koks door koks. Ontwikkeld en voorgeproefd door jouw collega’s. Honig Professional

Voor vrijwel iedereen is de warme maaltijd een speciaal moment van de dag. En als het even kan ook het culinaire hoogtepunt. Honig Professional wil jou als professionele kok helpen jouw gasten keer op keer te plezieren met smaakvolle gerechten. Dat doen we door producten te ontwikkelen waarmee jij het beste haalt uit jouw keuken, jouw creativiteit, jouw mensen en jouw budget.

Hoe het begon

Voor Honig begon het allemaal zo’n 140 jaar geleden, in Koog aan de Zaan. Klaas Honig kocht op 9 mei 1867 de houten stijfselmakerij 'De Troffel' voor het bedrag van ƒ5000,- voor zijn zoon Meindert. Het bedrijfje presteerde zo goed dat de concurrerende stijfselfabrieken in het land, op een enkele na, hun deuren moesten sluiten.

Honig bracht ook in de jaren na de Tweede Wereldoorlog smaak en zekerheid met de welbekende kruidenmixen, zodat de consument het steeds meer aandurfde om nieuwe gerechten uit te proberen. In 1978 werd Honig onderdeel van CSM en het aantal pasta’s, mixen en soepen in het assortiment werd vervolgens snel uitgebreid.

Honig voor de Professional

Begin jaren '70 ontstond Honig Grootverbruik, dat zich in eerste instantie alleen met soepen en pasta op de professionele markt richtte. De slogan van Honig Grootverbruik was destijds: ‘Voor tevreden gezichten’. Begin jaren '80 werd de naam veranderd in Honig Culinair. Met de intro van de Honig Crediteurlijn, werden er voor het eerst basisproducten zoals jus, bouillon en puree aangeboden, waarmee koks nóg beter en gemakkelijker voor grote groepen konden koken.

In 2001 werd Honig overgenomen door H.J. Heinz, dat de producten voor de professionele markt nog verder ontwikkelde en in 2003 met Honig Professional een zeer uitgebreid assortiment in de markt zette. Honig Professional valt direct zeer in de smaak bij de professionele koks. Niet alleen door het ruime assortiment van basis- én kant-en-klare producten, maar vooral omdat het duidelijk is dat Honig Professional wordt ontwikkeld voor en door koks. En dat credo volgt Honig Professional nog steeds.

Jouw vakmanschap is ons belangrijkste ingrediënt Je hebt niet alleen te maken met wisselende seizoensvoorkeuren, maar ook met snel veranderende trends. Gasten willen graag wat nieuws. Als professionele kok houd je daar rekening mee door goed te luisteren naar alle wensen. Om daar later met gerechten op in te spelen. Honig Professional luistert vervolgens naar jouw wensen. Om je te helpen met de uitdagingen die jij dagelijks tegenkomt in de professionele keuken. Daarom is er nu het Honig Professional Kokspanel.

Niemand kan Honig Professional beter adviseren bij het ontwikkelen van producten voor de professionele keuken, dan de professionals die dagelijks in die keuken staan. Daarom heeft Honig Professional meer dan 40 chefkoks uit de praktijk gevraagd deel te nemen aan het Honig Professional Kokspanel. Deze chefkoks staan aan de basis van nieuwe productideeën, nemen deel aan proefsessies en adviseren bij het ontwerpen van een praktische verpakking. Zo kunnen wij jou continu de beste producten bieden.

Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? Reageer direct. We helpen je namelijk graag verder en nemen persoonlijk contact met je op! 

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar Honig Professional

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share