Gezouten honingtaart met Tova Caramel

Bodem: Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht), meng het zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker en een snufje zout door elkaar, kneed de boter en het ei door het droge mengsel, en kneed dit tot een glad en soepel deeg, rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 30 cm bij 30 cm en 1cm dik, bekleed een vlaai vorm van ong. 25 cm diameter met het deeg, druk het goed in de randen, bak de bodem af voor 30 minuten in de oven,laat de bodem na het bakken afkoelen tot kamertemperatuur.

Vulling: Laat de oven aan staan op 170 graden hete lucht, meng de eidooiers en de slagroom in een pannetje en verwarm dit tot ong. 35 graden, voeg de karamel saus, zout en de honing door het eimengsel, verwarm dit geheel op gemiddeld vuur tot het mengsel licht is gedikt is, schenk het eimengsel in de voorgebakken bodem, bak de vulling af in de oven voor 15 minuten zodat de taart goudbruin kleurt en gaar wordt, snijd de taart in punten en garneer af met zeezout en aalbes.

Ingrediënten voor 10 porties: Bodem: 250gr zelfrijzend bakmeel, 165gr roomboter, 35gr ei, 135gr basterd suiker. 1snufje zout. Vulling: slagroom, 6st eidooiers, 2gr zout, 90gr Hero Tova Dessertsaus Caramel, 50gr Hero Honing. Garnering: 1el aalbessen, 1snufje fleur de sel (grof zeezout)

Wil je meer weten over wie we zijn en hoe wij je met Hero verder kunnen helpen? Reageer dan direct en we nemen binnenkort persoonlijk contact met je op.

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar Hero Zoet broodbeleg

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share