Crostini portobello met roquefort

Snijd de portobello in plakken en bak deze gaar in wat olijfolie. Als ze zacht en mooi bruin zijn marineer ze dan met 2 eetlepels olijfolie, de basilicumpuree, een beetje knoflook, peper, zout en de balsamico. Voor de duxelles: bak de kastanjechampignons gaar en voeg de tijm en een eetlepel knoflookpuree toe. Pureer het in de keukenmachine met voldoende (maar niet te veel) bouillon en breng op smaak met peper en zout. Meng de overige knoflookpuree met de rest van de olijfolie. Snijd dunne plakjes van het stokbrood en smeer deze in met de olie. Bak ze goudbruin in 15/20 minuten in een oven op 170 graden. Smeer een beetje duxelles op de crostini’s en leg er de portobello op. Kruimel de roquefort erop en garneer met een blaadje rucola of cress.

Ingrediënten voor 8 porties: 1 portobello, 1 afbakstokbroodje, 250 g kastanjechampignons, 0,5 dl paddenstoelenbouillon, 150 g roquefort, 1 takje tijm, 2 el Bresc Beemster knoflookpuree, 4 el balsamicoazijn, 1 tl Bresc Basilicumpuree, 2 dl olijfolie, peper en zout naar smaak, blaadjes rucola of cress

Ben je op zoek naar meer inspiratie? En wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder! 

Neem contact op met Bresc

Reageer direct en verstuur eenvoudig je bericht

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share