Japanse broccolisalade met sesammayo 

Snijd de stronken van de broccoli en houd de roosjes apart.Snijd dunne plakken van de stronken.Breng de azijn aan de kook met de suiker, het zout en 1 eetlepel gember. Leg hier de plakjes van de broccolistronkjes in en kook het 1 minuut. Laat het afkoelen. Verwarm de frituur voor. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en laat ze afkoelen. Roer de sesamolie door de mayo en meng er de sesamzaadjes en roasted garlic door. Voeg sojasaus naar smaak toe. Verwarm de wok en roerbak de helft van de roosjes. Voeg de knoflook en gember toe en breng op smaak met peper en sojasaus. Meng de tempura door voldoende spa zodat je een mooi papje krijgt. Haal de andere helft van de roosjes door het beslag en frituur ze goudbruin. Maak het gerecht op met de zoetzuur salade, tempura en gewokte broccoli. Dresseer er de sesammayo bij. Strooi er wat sesamzaadjes over en druppel er wat sojasaus omheen. Garneer met de mizuna.

Ingrediënten voor 4 personen: 2 stronken broccoli, 1 el Bresc Knoflook gehakt, 2 dl rijstazijn, 2 el Bresc WOKgember, 100 g suiker, zout, 2 el sesamolie, 1 el Bresc Roasted garlic puree, 1 el sesamzaadjes, 200 g mayonaise, 1 dl sojasaus, olie om in te bakken, tempurameel, ijskoude spa rood, mizuna

Ben je op zoek naar meer inspiratie? En wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder! 

Neem contact op met Bresc

Reageer direct en verstuur eenvoudig je bericht

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share