Griekse salade met krieltjes

Om een warme zomerdag is niets lekkerder dan even tot rust te komen met een frisse salade. Met mini krieltje wilde knoflook maak je deze extra lekker. Ze zijn bovendien makkelijk en snel te bereiden. Wij hebben een recept voor je samengesteld met deze mini kriel: een Griekse salade. Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de tomaat, groene en rode paprika, komkommer, rode ui, olijven en kappertjes in een kom. Klop in een kopje de olijfolie en rode wijnazijn tot een dressing en breng op smaak met peper en zout. Verhit ondertussen de knoflookkrieltjes 5 - 10 min in de oven. Schep de salade op de borden, verdeel de krieltjes en feta over de borden en besprenkel met de dressing. Serveer met de verse kruiden en zonnebloempitten.

Wat heb je nodig? 600 gram Aviko wilde knoflook - mini kriel, 10 trostomaten, partjes, 2 groene paprika's, in repen, 2 rode paprika's, in repen, 2 komkommers, in plakken, 2 rode uien, ringen, 25 pitloze zwarte olijven, plakjes, 3 eetlepels kappertjes, gehakt, 30 gram bieslook, fijngehakt, 30 gram oregano, gehakt, 2 eetlepels rode wijnazijn, 8 eetlepels olijfolie, 250 gram feta kaas, in blokjes, 5 eetlepels zonnebloempitten, peper en zout

Op zoek naar meer inspiratie en heerlijke recepten? En wil je weten hoe wij je verder kunnen helpen? Reageer dan direct en we nemen contact met je op.

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar Aviko

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share