Carrot cake met Lowlander Poorter

Een geweldige combinatie van een kruidige cake en romige mascarpone icing. Deze smaken passen uitstekend bij de Lowlander Poorter, een heerlijk rond bier met diepte en de rijke smaken van vanille en zoethout. 

Bereiding: Verwarm de oven op 170 graden. Beboter een taartvorm van ongeveer 25cm. Klop de suiker, eieren, vanille en de olie tot een romige en lichtgele substantie. Meng de bloem, soda, bakpoeder, kaneel en zout. Voeg dit toe aan het eimengsel, goed mengen maar niet kloppen. Voeg de wortel en walnoten als laatste toe en meng ook dit goed. Doe het mengsel in de taartvorm en laat het ongeveer een uur in de oven. Test na ongeveer een uur met een houten prikker of het middengedeelte droog is, dan kan de cake uit de oven. Intussen kan de icing worden gemaakt. Voor de icing doe je alle ingredienten bij elkaar in een mixer en laat het ongeveer 5 minuten draaien. Let op dat de bestandsdelen niet de koud zijn, dan gaat de boter klonteren, maar als de bestandsdelen warm zijn gaat het mengsel schiften. De mascarpone en boter behoren op kamertempratuur te zijn. Wanneer de taart volledig is afgekoeld kan de icing eroverheen. Zet de taart erna voor 2 uur terug in de koelkast. Serveersuggestie: deze carrot cake past perfect bij een Lowlander Poorter en een bolletje walnootijs!

Ingrediënten voor 4 personen: VOOR DE TAART: 4 eieren, 200ml zonnebloemolie, 400gr suiker, 400gr gezeefde bloem, 2tl vanille extract, 2tl soda, 2tl bakpoeder, 1/2 tl zout, 2tl kaneel, 300gr geraspte wortel, 100gr gehakte walnoten. VOOR DE ICING: 100gr zachte boter, 225gr mascarpone, 450gr poedersuiker, 1tl vanille extract. 

Wil je meer weten over dit recept of over Lowlander Beer? Neem dan gerust contact met ons op en stuur ons eenvoudig een berichtje!

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar Lowlander Beer Co.

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share