Flammkuchen met lente groenten

Flammkuchen vindt zijn oorsprong in de Duits-Franse grensstreek Elzas. Bakkers die wilden testen of hun hout gestookte oven heet genoeg was om brood te bakken, legden een dunne rol deeg op de bodemplaat van de oven. Afhankelijk van hoe snel de deegrol bruin en krokant werd, bepaalden ze de temperatuur van de oven. Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges schuin in stukjes. Haal de bloem van de courgette en snijd deze in grove stukken. Snijd de courgette, groene asperges en de krielaardappeltjes in plakjes. Meng de Hollandaisesaus met de roomkaas. Smeer met behulp van een klein paletmes het roomkaasmengsel gelijkmatig op de flammkuchen. Zorg dat je de rand tot 1 cm niet insmeert met het roomkaasmengsel. Verdeel de asperges, courgette, aardappel-plakjes en de doperwten op het roomkaasmengsel.

Verwarm de combi steamer met een bakplaatje erin voor op 285°C zonder stoom. Bak de flammkuchen op het voorverwarmde bakplaatje in ca. 4 minuten krokant. Haal de flammkuchen uit de oven en besprenkel met wat vinaigrette. Garneer met de korenbloemblaadjes en de paztizz tops en serveer direct.

Ingrediënten voor 10 porties: Fleur de courgette 10 st, groene asperges 10 g, krielaardappeltjes voorgegaard 100 g, Hellmann's Sandwich Delight Roomkaas 200 g, Knorr Garde d'Or Hollandaise Saus 150 g, flammkuchen, gusto palatino, petit oval (26x18 cm) 10 g, doperwten 150 g, peper. Hellmann's Citrus Vinaigrette 0.50 dl, bloemen, divers (korenbloemen, venkelbloemetjes) 4 g, paztizz tops 1 bakje.

Ben je op zoek naar meer inspiratie en wil je weten hoe wij je hier verder mee kunnen helpen? Stuur ons een bericht en we nemen contact met je op. 

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share