Flammkuchen met asperges, roomkaas en courgettebloemen

Een prachtig gerecht wat zowel tijdens de lunch of bij de borrel geserveerd kan worden. Laat de ham achterwege en je hebt mooie vegetarische oplossing voor op het menu. Schil de asperges. Blancheer de asperges met wat zout. Snijd de asperges schuin in stukjes. Haal de bloem van de courgette en snijd deze in grove stukken. Snijd de courgette in plakjes en de ham in brunoise. Smeer met behulp van een klein paletmes de roomkaas gelijkmatig op de flammkuchen. Zorg dat je de rand tot 1 cm niet insmeert met de roomkaas. Verdeel de asperges, courgette en de ham op de roomkaas. Verwarm de combi steamer met een bakplaatje erin voor op 285°C zonder stoom. Bak de flammkuchen op het voorverwarmde bakplaatje in ca. 4 minuten krokant. Haal de flammkuchen uit de oven en bestrooi en rasp er wat limoenschil over. Garneer met de limoencress en serveer direct.

Ingrediënten per 10 porties: groene asperges 20 st, fleur de courgette10 st, beenham 200 g, Hellmann's Sandwich Delight Roomkaas 350 g, flammkuchen, gusto palatino, petit oval (26x18 cm)10 st, peper, limoen1 st, limoencress 1 bakje.

Ben je op zoek naar meer inspiratie en wil je weten hoe wij je hier verder mee kunnen helpen? Stuur ons een bericht en we nemen contact met je op. 

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar Hellmann's

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share