Ketjap kip met satésaus

Marineer het vlees minimaal 8 uur van te voren, afgedekt in de koelkast. Voor de marinade hak je de ui, knoflook en het pepertje helemaal fijn in een hakmolen. Leg de kip drumsticks in een platte schaal en schep daar het gehakte uimengsel op. Verkruimel het maggiblokje en strooi dit samen met de peper en pimentpoeder erbij. Schenk de sojasaus en zoete ketjap erbij en smeer de kip heel goed in met je handen. Zorg dat de kip goed bedekt is met het gehakte uimengsel, dek daarna de schaal af en zet deze in de koelkast.

Een uur voordat je gaat eten, verwarm je de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier en leg hier de drumsticks op. Zet het bakblik in de oven en bak de kip zeker 45 minuten in de oven. Verwarm de satésaus ondertussen en server dit met de kip uit de oven. Lekker met aardappelwedges en sla.

Benodigdheden voor 4 pers: 1/2 ui, 2 teentjes knoflook, 1/2 pepertje zonder zaadlijsten (rode peper of sterker naar smaak), 6 kip drumsticks, 1 klein Surinaams maggiblokje (vind je bij de toko of bij de grotere supermarkten), flinke snuf zwarte peper, snufje pimentpoeder, 4 eetl sojasaus, 2eetl zoete ketjap, 250 g kant en klare WIJKO satésaus

Meer weten over dit recept of over Wijko? Neem dan gerust contact met ons op en stuur ons eenvoudig een berichtje. We helpen je namelijk graag verder!

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar Wijko

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share