Homard Thermidor 

Voor de saus: breng de witte wijn met de visfond en de room aan de kook. Snipper de sjalotten en voeg deze samen met de knoflook toe aan het vocht. Laat ver inkoken (dikke saus) en voeg de gehakte kervel en dragon toe. Roer de mosterd erdoorheen en monteer de saus op met boter. Maak de groenten schoon en snijd ze in fijne brunoise. Snipper de ui. Smoor de groenten gaar in wat olie. Maak de groenten aan met de helft van de saus.  Neem het kreeftenvlees en snijd het in grove stukken. Schep de groenten in een diep bord en leg het kreeftenvlees er mooi tussen. Bedek het geheel met de overige saus. Verwarm de oven voor op 220 graden. Rasp de Parmezaan over het bord en zet 10 minuten in de oven. Serveer met gebakken stokbrood en wat van de gehakte kruiden.

Voor de kreeft: 4 kreeften (schoon), 1 prei, 1 courgette, 2 bospeentjes, ¼ knolselderij, 1 ui, 80 g Parmezaanse kaas, olie om te bakken

Voor de thermidorsaus: ½ bosje kervel, ½ bosje dragon, 200 ml witte wijn, 4 dl visfond, 2 el Bresc Knoflook gehakt, 2 dl room, 3 sjalotten, 1 tl fijne mosterd, 20 g roomboter.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? En wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder! 

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar Bresc

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share