Groene curry mosselen, kokkels en limoen

Spoel de schelpen goed af in koud water, doe dit minstens twee keer zodat al het mogelijke zand weg is. Gooi schelpen die kapot zijn of niet uit zichzelf (of als je er tegenaan tikt) dichtgaan gelijk weg. Kook de rijst gaar in voldoende water en houd het warm onder de deksel. Doe wat olie in een warme, grote pan. Schep de knoflook, de sjalot, vongole en mosselen in de pan en strooi hier gelijk ruim peper overheen. Voeg daarna de Thai green toe en meng dit goed. Bak het kort (max 2 minuten) totdat de schelpjes een beetje opengaan en er vocht loskomt. Blus af met de wijn en kokosmelk, voeg de koriander en vissaus toe en stoof het nog een minuutje door. Schud de schelpen goed door elkaar, zodat het vocht goed om alle schelpen gaat plakken. Serveer de curry in kleine bakjes met een partje limoen en schaaltjes rijst.

Ingrediënten voor 4 personen: 1 kg vongole veraci, 1 kg mosselen, 1 flesje kokosmelk, 4 el Bresc Thai green curry, 2 el Bresc Knoflook gehakt, 1 sjalot gehakt, ½ bosje koriander gehakt, olie om in te bakken, zwarte peper,1 dl witte wijn, vissaus, 2 limoenen, witte rijst.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? En wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder! 

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar Bresc

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share