Gegratineerde coquille met ragout van mosselen

Maak de coquilles schoon en haal het vlees eruit. Was de schelpen en maak ze droog. Bak de coquilles even aan in een beetje olie, snijd ze door en houd ze apart. Smoor de sjalot aan in de boter, voeg de currypasta, de gember, het citroengras en de peper toe. Smoor even. Zeef de bloem erover en gaar deze even. Blus af met de wijn en de kokosmelk en gaar de ragout door hem zachtjes maar goed door te koken. Voeg de mosselen en coquilles toe. Smaak af met de rasp en het sap van een halve limoen. Voeg de koriander en wat vissaus toe en vul de schelpen met de ragout. Verwarm de grill of salamander voor. Meng de kaas met de panko en bestrooi er de schelpen mee. Druppel er wat olie op. Gratineer de schelpen totdat er een mooi bruin kostje op komt en de ragout pruttelt. Serveer met crispy brood en een partje limoen.

Ingrediënten voor 4 personen: 200 g gekookte schoongemaakte mosselen, 300 g coquilles, 3 dl kokosmelk, 4 el Bresc Thai yellow curry, 1 kleine sjalot fijn gehakt, 1 el Bresc Knoflook gehakt, 1 el Bresc Korianderpuree, 1 tl Bresc Gemberpuree, 1 tl Bresc Citroengraspuree, 1 el Bresc WOKpeper, olie om in te bakken, 1 dl witte wijn, vissaus, 2 limoenen, 50 g boter, 60 g bloem, peper en zout, 4 el panko, 4 el geraspte kaas om te gratineren, 4 lege coquille schelpen, brood, beetje olie.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? En wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder! 

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar Bresc

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share