Gegrilde zalm met basilicumpasta en antiboise 

Verwarm de oven voor op 170°C. Draai de eieren en de basilicum fijn in een keukenmachine en kneed er met de Italiaanse bloem en wat zout een elastisch deeg van. Fruit, voor de antiboise, de sjalotjes en de knoflook aan en blus dit af met de wijn en wijnazijn, voeg hier de erbe Italiano aan toe en kook dit in tot er nog 1/3 van de vloeistof over is. Voeg de olijfolie, tomaat en de basilicumpuree toe en breng de antiboise op smaak met zout en peper. Pak het deeg erbij en maak er met de pastamachine dunne plakken van tot en met stand zeven en laat de plakken iets drogen. Draai er lintpasta van. Grilleer de zalmfilets kort en leg ze op een schaal. Paneer de filets in de tomatencrisp. Kook de pasta al dente, giet af en maak aan met wat olijfolie, peper en zout. Gaar de gepaneerde filets in ongeveer 4 à 6 minuten in de oven. Serveer de filets naast de pasta en dresseer de dressing eromheen.

Ingrediënten voor 4 personen voor de pasta: 300 g Italiaanse bloem, 3 eieren, 2 el Bresc Basilicumpuree, 4 zalmfilets, olijfolie, 2 el geraspte Parmezaanse kaas, 50 g tomatencrisp, peper en zout

Voor de antiboise: 100 g Bresc Sjalotten gehakt, ½ el Bresc Knoflookpuree, 1 dl witte wijnazijn, 3 dl witte wijn, 1 tl Bresc Erbe Italiano (Italiaanse kruiden), 200 g Bresc Pomodori marinati (tomatenstukjes), 2 dl olijfolie, 1 el Bresc Basilicumpuree.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? En wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder! 

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar Bresc

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share