Gegrilde makreel met ketjap

Maak voor de zoetzuur de komkommer en lente-ui schoon. Snijd er reepjes van. Breng het water samen met de azijn en de suiker aan de kook. Voeg de madras toe. Smaak het af en koel terug. Giet het mengsel op de komkommer. Hak de helft van koriander en meng het erdoor. Laat even trekken. Fruit voor de lak de ui, knoflook, gember en peper aan en blus af met ketjap en gembersiroop. Kook het in tot gewenste dikte. Stoom de rijst in de rijststomer en houd warm. Marineer de visfilets een beetje in met de lak en steek de barbecue aan. Grilleer de markreelfilets goed op de huid en draai ze om. Lak ze nog af en toe in. Serveer de makreel op de rijst met de komkommer, sambal en uitjes.

Ingrediënten voor 4 personen: 8 makreelfilets, 150 g witte rijst, 50 g gebakken uitjes, 1 el Sambal Badjak. Voor de zoetzure komkommer: 2 komkommers, 2 stengels lente-ui, 3 dl natuurazijn, 0,5 dl water, 100 g suiker, 2 el Bresc Madras, peper en zout naar smaak.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? En wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder! 

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar Bresc

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share