Gegratineerde Thaise krab met rijstkoekjes 

Breng een grote pan water met zout aan de kook. Leg de krabben erin, breng aan de kook en zet het vuur af. Laat de krabben afkoelen in het water. Stoom de rijst gaar in de stomer en laat het afkoelen. Haal de scharen eraf en hak ze open. Haal het vlees eruit. Haal ook de overige poten eraf en haal daar met een pin het vlees uit. Breek het pootgewricht uit de krab. Snijd met een mes langs de rand van de krab en haal alle ingewanden eruit. Het zachte gedeelte kun je als je dat lekker vindt laten zitten. Haal met een mesje of een pin het vlees uit het pootgewricht. Hak de kastanjechampignons, wortel en lente-ui fijn. Meng dit door de peper, 2 eetlepels koriander, de sjalot en Thai yellow curry. Houd wat van de garnituur achter en meng dan het ei erdoor. Verwarm de grill. Maak het krabvlees ook klein en meng alles door elkaar. Breng op smaak met wat vissaus en  peper. Vul de krab ermee maar en zet ze onder de grill. Meng de achtergehouden garnituur door de rijst en maak er koekjes van. 
Verwarm de olie en bak de koekjes aan beide zijden. Serveer met chilisaus en de koriander.

Ingrediënten voor 4 personen: 4 krabben, 1 el Bresc Sjalotten gehakt, 1 el Bresc Thai yellow curry, 1 el Bresc WOKpeper, 100 g gesneden wortel, 2 stengels lente-ui, 100 g kastanjechampignons, 3 el gesneden koriander, 150 g rijst, 1 ei, vissaus, olie om te bakken.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? En wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder! 

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar Bresc

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share