Asperges met een mooie marge: 5 tips

Het witte goud is tamelijk exclusief. Maar wel een prachtig seizoensproduct dat niemand mag ontgaan. Ook jouw gasten niet! Met deze 5 tips serveer je asperges met een mooie marge.

Schrap vis en vlees Asperges zijn uitermate geschikt om de hoofdrol te spelen in een gerecht. Bijvoorbeeld als vegetarisch optie. Het weglaten van vis of vlees rechtvaardigt ook de hogere inkoopprijs van asperges.

Ga voor aspergekneusjes Sommigen asperges zijn krom, te dik, gebarsten of gebroken. Dat is natuurlijk geen gezicht als je ze traditioneel serveert. Maar als ze worden verwerkt in soep of saus, maakt dat niets uit. Vraag de lokale teler of hij een mooi prijsje voor je maakt.

Kies voor de mix Vroeger waren asperges voor de rijken en aten armere mensen schorseneren daarvoor in de plaats. Dat is niet meer het geval. Maar wel leuk om een gerecht te maken met beide in de mix. Zo druk je de kosten én heeft de bediening een leuk verhaal.

Gooi niks weg Restjes weggooien? Echt niet! Aspergeschillen en -uiteinden kun je namelijk erg eenvoudig gebruiken als basis voor soepen en sauzen. Mocht dat in de drukte van de dag niet uitkomen, dan kun je de restjes ook invriezen.

Ga voor bijverkoop Bestelt een gast geen asperges? Zorg dat het personeel proactief de mogelijkheid geeft om asperges als bijgerecht te bestellen. Staan groente apart als bijgerecht op de kaart? Voeg asperges daar ook aan toe!

Wil je meer tips? Stuur ons dan snel een berichtje, want we helpen je graag verder!

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar Unilever Food Solutions

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share