Aan de slag: meer groenten op het bord

Stel. Je wilt de verhouding groenten op je menu vergroten. Hoe pak je dit slim aan? We geven 6 praktische tips!

1. Stap voor stap Veel chefs hebben bepaalde aannames over wat hun gasten willen. Maar meten is weten! Maak porties vlees of vis geleidelijk aan iets kleiner, en controleer bij de gasten hoe ze de nieuwe gerechten waarderen. Zorg dat je het verkleinen van de vlees- of visporties altijd compenseert met extra groente.

2. Focus op smaak Kijk hoe je groenten lekker op smaak kunt brengen, met kruiden, specerijen, dressings en lichte sauzen. Verdiep je in originele smaakcombinaties en serveer smaakmakende pairings. 

3. Op het bord Serveer de groente op het bord in plaats van als bijgerecht. Dat maakt het meer onderdeel van het gerecht en stimuleert dat er meer van wordt gegeten.

4. De juiste bereiding Groenten zijn een belangrijke pijler van een menu, maar vaak gaan bij de bereiding veel van de vezels en vitaminen en mineralen verloren. Kies voor korte bereidingswijzen zoals stomen of roerbakken. Combineer groenten dan met lichte, frisse sauzen, bereid ze met plantaardige vetten of serveer ze rauw.

5. Maak het bijzonder Van het vlees of de vis op het menu weet je vaak precies waar het vandaan komt. Je kunt je gast precies vertellen waarom je juist hiervoor hebt gekozen en benadrukt het misschien wel op de menukaart. Ook over groenten valt vol trots te vertellen. Over de herkomst, de lokale boer die het verbouwt of dat het juist nu op zijn best en in het seizoen is.

6. Eten met je ogen Met groenten heb je een fantastisch kleurenpalet in handen, waarmee je de regenboog op het bord kunt toveren. Groenten hebben een enorme visuele aantrekkingskracht en kunnen de presentatie van je gerecht een flinke boost geven. Varieer met kleuren, vormen, structuren en smaken.

Wil jij meer inspiratie of tips? Neem contact met ons op!

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar Unilever Food Solutions

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share