Galantine van Kip

Een prachtige klassieke bereiding van een geheel ontbeende en met een farce gevulde kip. In de farce kan je als chef al je creativiteit kwijt. Been de kip uit vanuit de rugzijde. Draai van het kalfsvlees, varkensvlees, kippendijen, vetspek en de kipfilet grof gehakt. Roer het ei samen met de Blue Band los en vermeng dit met het gehakt. Meng de sjalotjes, ham, ossentong, truffel, pistache erdoor en breng op smaak met cognac, zout en peper. Smeer de uitgebeende kip licht in met wat eiwit. Verdeel de farce op de uitgebeende kip en rol deze strak op in plasticfolie. Bind de galantine op met bindtouw. Pocheer de galantine op 67ºC gedurende 1,5 a 2 uur tot de kerntemperatuur van tenminste 67ºC bereikt is. Laat de galantine afkoelen. Snijd de radijs in dunne plakken. Maak de gemengde salade aan met de vinaigrette. Snijd de galantine in plakken en leg ze op de borden. Verdeel de salade en de radijs erbij.

Benodigdheden voor 10 porties: maiskippen 1 st, kalfsvlees 150 g, varkensvlees 100 g, kippendijvlees 125 g, vers vet spek 75 g, kipfilet 50 g, scharrel eieren 1 st, Blue Band Professioneel Classique Ongezoet 1 dl, sjalotjes, fijngesneden 30 g, boerenachterham 30 blokjes, ossentong, brunoise 30 g, truffel, brunoise 20 g, pistachenoten 25 g, cognac 0.50 dl, zout en peper, eiwit 30 g. gemengde sla 350 g, Hellmann's Citrus Vinaigrette 0.50 g, Japanse radijs 1 st.

Op zoek naar meer inspiratie en interesse in een afspraak met 1 van onze Rayon Managers? Reageer dan direct en stuur ons eenvoudig je bericht. 

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share