Amsterdamse ossenworst met garnituur

Ossenworst komt oorspronkelijk uit Amsterdam (ca.1700) en werd gemaakt van gerijpt vlees wat vervolgens werd gerookt. De typische specerijen die gebruikt werden waren natuurlijk afkomstig van de V.O.C. Plet de ossenworst in een vacuümzak en trek deze vacuüm. Vries de ossenworst licht aan in de vriezer. Haal de aangevroren ossenworst uit de zak en steek met een ronde steker 10 plakken uit. Leg de ossenworstplakken op het bord. Bak ondertussen de kwarteleitjes in wat Phase. Vermeng de Sandwich Delight met de peperpuree en doe deze in een spuitzak. Pel de Amsterdamse uitjes en halveer de tomaatjes. Snijd de augurken, komkommer en de radijsjes in plakjes.

Maak de kropsla schoon. Leg de spiegeleitjes op de ossenworst en spuit hierbij mooie dopjes peperroomkaas en savoramosterd. Verdeel de cornichons, tomaatjes, komkommer, radijs en de kropsla. Garneer met wat Affilla Cress® en maak het geheel af met de citrusvinaigrette. Serveer met vers geroosterd brood.

Benodigdheden voor 10 porties: Ossenworst 1 st, kwarteleitjes 10 st, Phase with Natural Butter Flavour, Hellmann's Sandwich Delight Roomkaas 200 g, Knorr Professional Peper Puree 20 g, zilveruitjes 60 st, kleine augurk, in plakjes gesneden 20 st, kerstomaatjes 20 st, mini komkommer 2 st, radijs 10 st, kropsla 1 st, Savora mosterd, affilla cress 1 bakje, Hellmann's Citrus Vinaigrette 500 ml.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? En wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder! 

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share