Gegrilde rode garnaal met aioli, paprika, rode bieten en reductie van rode wijn en steranijs

Maak de garnalen schoon. Laat de kop en de staart zitten. Doe voor de aioli de kookroom samen met de knoflook in een vacuümzak en leg deze 24 uur in de koeling. Gaar het mengsel vervolgens 5 minuten in een stoomoven. Zeef en kook op laag vuur in tot een dikke crème. Doe voor de rode wijnreductie de wijn, de suiker en de steranijs in een pan. Kook op een laag vuur in en zeef de saus. Ontvel de paprika's en snijd ze in blokjes.  Kook de bruine suiker en de appelazijn op een laag vuur in tot stroop en zet apart. Gaar de bieten 25 minuten in een stoomoven en maak ze schoon. Snijd 1 biet in 2 millimeter dikke schijfjes. Droog de schijfjes op 80°C in de oven. Meng de andere twee bieten met olie en zout tot het een fluweelachtige, egale crème. Grill de garnalen. Bak de paprika’s samen met de knoflook en rozemarijn in olijfolie. Verwijder de rozemarijn en knoflook en voeg de azijn- en suikerstroop toe. Voeg eventueel zout toe. Verwarm de aioli en verwerk deze in het gerecht.  Besprenkel het gerecht met wijnreductie en voeg de paprika's en garnalen toe. Voeg als laatste de rode bietencrème en de bietenschijfjes toe. 

Benodigdheden voor 10 porties: grote garnalen 30 stuks, Blue Band Culinair 15%500 g, gepelde knoflooktenen 100 g, rode wijn 500 g, suiker 150 g, steranijs, gele paprika 3 st, paprika rood 3 st, bruine suiker 100 g, appelazijn 100 g, rode bieten 3 st, olijfolie extra vergine, zout, gepelde knoflooktenen 1 st, rozemarijn, zout, olijfolie extra vergine.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? En wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder! 

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share