Asperge-aardappelgratin 'wellington' met daslookpesto

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verpak de gratins als bij ‘beef wellington’ in het bladerdeeg. Leg de pakketjes met de vouwnaad naar beneden op de bakplaat. Bestrijk het deeg dun met ei. Pureer met de staafmixer de daslook met de pijnboompitten, knoflook en 100 ml olijfolie. Voeg de kaas toe en breng de pesto op smaak met zout en peper. Bak de ‘wellington-gratins’ in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Maak intussen de kruiden- en slablaadjes aan met het citroensap en de rest van de olijfolie. Verdeel de kruidensalade over 10 borden en bestrooi met zout en peper naar smaak. Leg de ‘wellington-gratins’ naast de salade en serveer met een schaaltje pesto.

Benodigdheden voor 10 porties: 20 Aviko Mini Gratins Groene Asperge & Parmezaan, 20 plakjes roomboterbladerdeeg van 12 x 12 cm elk, losgeklopt ei, om te bestrijken, flinke handvol daslook, 2 el pijnboompitten, 2 tenen knoflook, gepeld, 150 ml olijfolie extra vierge, handvol geraspte Parmezaanse kaas, 150 g verse kruiden: koriander, munt, basilicum, 100 g jong slablad, bijv. snijbiet en/of rucola, sap van 1 citroen, bakplaat bekleed met bakpapier, staafmixer

Op zoek naar meer inspiratie en heerlijke recepten? En wil je weten hoe wij je verder kunnen helpen? Reageer dan direct en we nemen contact met je op.

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share