Avocadosalade met pancetta, bloemen en ricottacrostini

Eetbare bloemen geven een maaltijdsalade een extra zomers tintje. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snijd het stokbrood schuin in dunne plakjes; leg ze op de bakplaten. Roer de ricotta luchtig. Hak het basilicum fijn en meng met de ricotta. Besmeer het stokbrood met de basilicumricotta. Halveer de avocado’s, wip de pit eruit en verwijder de schil. Scheur de pancetta in grove repen. Verhit de frituurolie tot 175 ºC. Bak de zoete aardappelfriet in porties in de hete olie in 3-3,5 minuut goudbruin en krokant. Laat even uitlekken op vetvrij papier. Bak intussen het stokbrood in de voorverwarmde oven in 5 minuten goudbruin en krokant (= crostini). Verdeel de slablaadjes met de avocado, de pancetta en de bloemen over 10 borden. Besprenkel de salade met de extra vierge olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak. Schep de zoete aardappelfriet bij de salade op de borden. Bestrooi de friet met wat fleur de sel. Serveer met ricottacrostini. Serveer met partjes citroen of limoen voor een fris accent.

Ingrediënten voor 10 porties: 1 zak Aviko Sweet Potato Fries (2270 g), 2 desemstokbroden, 500 g ricotta, 3 takjes basilicum, 5 avocado’s, 500 g pancetta, 200 g jonge slablaadjes, 150 g eetbare bloemen, olie om te frituren, 500 ml olijfolie extra vierge, fleur de sel, 2 bakplaten.

Op zoek naar meer inspiratie en heerlijke recepten? En wil je weten hoe wij je verder kunnen helpen? Reageer dan direct en we nemen contact met je op.

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share