Flammkuchen met rösti, ui & gruyère

Kneed in de keukenmachine of met de mixer van de bloem, de gist, 2 eetlepels olijfolie, 275 ml handwarm water en een flinke snuf zout een soepel deeg. Vorm er een bal van en laat afgedekt onder een schone keukendoek op kamertemperatuur 1 uur rijzen Verhit in een ruime koekenpan - of neem 2 koekenpannen - de resterende olijfolie. Voeg de uienringen toe en smoor ze op laag vuur in 10-15 min. zacht. Schep af en toe om en voeg tijdens het smoren een snuf zout toe. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol ze uit tot dunne lappen. Leg ze op de bakplaten. Besmeer de deegbodems met de crème fraîche. Strooi de gruyère en de rösti erover. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Bak de flammkuchen in de voorverwarmde oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Bestrooi ze uit de oven met de peterselie.

Ingrediënten voor 8 personen: 1 verpakking Aviko Rösti Original, 1kg bloem, 14g gedroogde gist, 12 el olijfolie, 1.5 kg uien, in uienringen, 400 ml crème fraîche, 6 el fijngehakte peterselie.

Op zoek naar meer inspiratie en heerlijke recepten? En wil je weten hoe wij je verder kunnen helpen? Reageer dan direct en we nemen contact met je op.

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar Aviko

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share