Eend uit het hooi met herfstgarnituren

Snijd de borsten en bouten van de eend af. Braad de karkassen van de eend aan op de barbecue tot deze mooi bruin zijn. Fruit in een pan de ui, wortel en prei aan tot ze glazig worden. Voeg dan de tomatenpuree toe en laat dit 5 minuten sudderen tot de tomatenpuree volledig ontzuurt is. Blus af met de rode wijn en voeg dan de karkassen toe. Voeg het water toe aan de pan en laat de jus rustig borrelen. Gril de borsten en bouten van de eend op de barbecue tot deze gaar zijn. Gril gelijk de gratins mee. Rook deze vervolgens ongeveer een minuut in hooi en dennen. Maak zoetzuur door de suiker met witte wijnazijn licht aan de kook te brengen en deze te laten afkoelen. Snijd de Enoki paddenstoelen van de bosjes af en leg deze in het afgekoelde zoetzuur. Snijd de gele bieten in de gewenste vorm en leg ook deze in het zoetzuur. Laat zowel de paddenstoelen als de bieten 24 uur in het zoetzuur liggen. Kook de bieten in water gaar, verwijder de schil en draai deze dan door in de keukenmachine, breng op smaak met peper, zout en de 5 spice kruiden. Snijd vervolgens de sjalotten, knoflook, champignons en peterselie fijn en bak deze samen in de boter. Breng op smaak met peper en zout en zet lauwwarm. Snijd de pompoen en bak ook deze in de olie. Zeef de gevogelte jus en reduceer (inkoken) tot de gewenste dikte. Voeg dan de bietensap toe aan de jus. Houd 1 van de dennentakken in het vuur, wanneer deze begint te gloeien doof je hem in de jus. Maak het bord op en serveer het gerecht.

Ingrediënten voor 10 personen: 30 Aviko Gratins, 5 wilde eend (volledig op het karkas), 10 rode bieten (gemiddelde grote), 2 bos enoki paddenstoelen, 3 bos beukenzwam paddenstoel, 5 spice kruiden, 6 sjalotten, 5 teen knoflook, 300 gr champignons, 300 gr kastanjechampignons, 1/2 bosje bladpeterselie, 3 flespompoen klein, Zonnebloem- of sojaolie, 300 ml bietensap, 8 kleine dennentakken, 5 gele bieten, 400 ml witte wijnazijn, 400 gr kristalsuiker, 2 prei, 4 witte uien, 2 winterpeen, 40 gr tomatenpuree, 4 l water.

Op zoek naar meer inspiratie en heerlijke recepten? En wil je weten hoe wij je verder kunnen helpen? Reageer dan direct en we nemen contact met je op.

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar Aviko

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share