BBQ-kip met zoete aardappelblokjes

Bereiding: Dep de kippen droog met keukenpapier en wrijf ze rondom goed in met de boter. Bestrooi met een ruime hoeveelheid zout en peper. Braad de kip in een hete barbecue op indirecte hitte met de deksel dicht. Braad de kip in ca. 50 min. rondom goudbruin. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3).

Spreid de zoete aardappelblokjes uit op een met bakpapier geklede bakplaat. Meng de olijfolie met de zoete aardappelblokjes en bestrooi met zout en peper. Rooster de zoete aardappelblokjes ca. 15 min. in de oven. Was de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd het spek in plakken van va. ½ cm dik. Gril de paprika, de asperges en het spek ca. 5 min. op de barbecue.Neem de kippen van de barbecue en laat ca. 10 min. rusten. Snijd het gegrilde spek in reepjes. Meng de paprika, de asperges en het spek door de zoete aardappelblokjes.

Breng het geheel op smaak met zout en peper. Was de peterselie, schud het goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Verdeel het zoete aardappelmengsel over een grote schaal en strooi er de peterselie overheen. Serveer de kip met de zoete aardappelblokjes.

Benodigdheden (6-10 pers.): 3 zakken Aviko Zoete Aardappelblokjes. Spek 200 gr. 2 braadkippen. Olijfolie 3 el. Boter (zachte) 2 el. 1 bosje platte peterselie. Zout en peper. Zoete sojasaus 4 el. 5 rode paprika's. Groene asperges 500 gr.

Op zoek naar meer inspiratie en heerlijke recepten? En wil je weten hoe wij je verder kunnen helpen? Reageer dan direct en we nemen binnenkort contact met je op.

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share