Involtini Tonnato 

Bereiding: Verwarm de oven voor tot 220 °C. Leg op elke schnitzel 1 ansjovisfilet en 1 takje rozemarijn. Rol het vlees op en steek of bind de rolletjes vast met een cocktailprikker of stukje keukentouw. Pureer met de staafmixer de tonijn met de vijfde ansjovisfilet, de mayonaise en de wijn tot een romige saus. Breng op smaak met zout en peper. Zet de gratins op een bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Verhit intussen in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de kalfsrolletjes (‘involtini’ in het Italiaans) in 10-12 minuten rondom bruin en net gaar. Maak met de tomaten, olijven, rucola en resterende olijfolie een salade. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Leg de involtini op een schaal en zet er de gratins bij. Serveer met de tonijnsaus en de tomatensalade.

Benodigdheden (4 personen): 1 verpakking Aviko Aardappel Gratins met tijm en rozemarijn (à 400 g), 600 g tomaten, in plakjes, 75 g zwarte olijven, in plakjes, 4 kalfsschnitzels, 50 g rucola, 5 ansjovisfilets in olie (pot of blik), 4 takjes rozemarijn, 1 blik tonijnmoot in olijfolie (à 160 g), uitgelekt, 2 el mayonaise, 3 el droge witte wijn, 6 el olijfolie extra vierge, keukentouw of cocktailprikkers, staafmixer, bakplaat

Op zoek naar meer inspiratie en heerlijke recepten? En wil je weten hoe wij je verder kunnen helpen? Reageer dan direct en we nemen binnenkort contact met je op.

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share