Hertenburger met sukade, paddenstoelen en augurk

Burgers zijn en blijven hot! Ga deze herfst voor een hertenburger met sukade en paddenstoelen. Vergeet niet de augurk toe te voegen om een boost te geven aan dit gerecht. Een toegevoegd zuurtje wordt altijd gewaardeerd door de gasten.

Bereidingswijze: Sukade: Breng de bouillon aan de kook en houd deze warm op laag vuur. Verhit een klontje roomboter in een ruime braadpan. Breng de sukade op smaak met peper en zout. Bak het hele stuk vlees in de roomboter nadat het schuim is weggetrokken. Bak het vlees rondom bruin aan en voeg daarna de ui, knoflook en laurierblad toe. Schenk vervolgens de bouillon en wijn erover en laat het vlees op laag vuur ca. 2-3 uur sudderen. Voeg tijdens het sudderen regelmatig vocht toe. Neem het vlees uit de pan en laat de saus verder inkoken tot een jus. Pluk het vlees, zodat je draadjes krijgt en maak het aan met de jus.

Hamburger met Aviko Pure & Rustic Fries: Meng in een kom het hertengehakt met tijm, rozemarijn, knoflook, mosterd, peper en zout. Maak hier tien gelijke hamburgers van. Bereid de Aviko Pure & Rustic Fries volgens de verpakking. Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie en een klontje roomboter in een koekenpan en verdeel de hamburgers in de pan. Laat de burger op middelhoog vuur ongeveer 3 minuten garen tot de onderkant goudbruin is. Draai de burgers om en laat nog ongeveer 3 minuten verder goudbruin kleuren en garen. Bak in dezelfde pan de paddenstoelen en breng op smaak met peper en zout.

Opbouw Hamburger: Besmeer de onderkant van het broodje met mosterdmayonaise. Beleg met een beetje rucola en gebakken paddenstoelen. Leg de warme hamburger op de rucola en paddenstoelen. Verdeel de augurk en het sukadevlees erover. Dek af met de bovenkant van het broodje. Serveer met Aviko Pure & Rustic Fries

Benodigdheden voor 10 personen:

600 gram sukade, 1 liter bouillon, 0,5 liter rode wijn, 1 ui, in grove stukken, 1 teen knoflook, gepeld en geplet, 1 laurierblad, roomboter, peper en zout, 2 kilogram Pure & Rustic Fries, 1 kilogram hertengehakt, 3 theelepels tijm, gehakt, 3 stuks rozemarijn, gehakt, 3 tenen knoflook, geperst, 3 theelepels grove mosterd, 10 hamburgerbroodjes, 500 gram paddenstoelen, in stukken, 10 augurken, in plakken, 500 gram rucola, olijfolie, zelfgemaakte mosterdmayonaise.

Op zoek naar meer inspiratie en heerlijke recepten? En wil je weten hoe wij je verder kunnen helpen? Reageer dan direct en we nemen binnenkort contact met je op.

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share