Chocolade

Zelfgemaakte chocoladesaus 

Tips van Ton: Lang leve een onderscheidende, zelfgemaakte chocoladesaus! Met dit recept kun je een eenvoudige maar romige chocoladesaus maken met de intense smaak van échte pure chocolade.Ton Jongejan, Callebaut Chef: "Veel horeca-chefs maken gebruik van kant-en-klare (diepgevroren) desserts of mixen. Deze desserts kun je een persoonlijke, eigentijdse touch geven door zelfgemaakte chocoladecomponenten toe te voegen zoals een chocolademousse, saus, crumble of brownie. Dat is niet te technisch, kost weinig tijd en zo serveer je toch iets bijzonders. Maak in een handomdraai een chocoladesaus van 55 of 70% cacao, in plaats van een kant-en-klare saus die vooral uit suiker bestaat. De extra pure chocolade geeft bijvoorbeeld een zoete Dame Blanche een uitgesproken karakter." Hoeveelheid: 1.000 g, Bereidingstijd: 5 min. 

Bereiding: Verwarm de melk, room en de glucosesiroop tot 50 graden Celsius. Giet de chocolade druppels erbij en laat het smelten. Roer goed door tot een romige saus en laat het geheel afkoelen. Bewaar de saus in een flesje of au-bain-marie. Verwarm tot ongeveer 35 graden Celsius (in de magnetron) wanneer je het serveert. Serveer tip: Schenk de saus direct over je dessert of serveer het in een apart kannetje, zodat gasten het zelf over hun dessert kunnen schenken.

Ingrediënten: 300 g volle melk, 145 g ongezoete (slag)room, 100 g glucosesiroop DE 40, 310 g Callebaut pure chocolade druppels, zoals bijvoorbeeld de types; 811, 70-30-38 of een Origine chocolade* 

*Basis- of Origine chocolade? 
"De pure (811), melk- (823) en witte (W2) basischocolade van Callebaut vormen een mooi assortiment met toegankelijke allround smaken. Eigenlijk zou elke keuken met een zoete kant deze drie hero's op de plank moeten hebben staan. Ze zijn wereldwijd de populairste en meest verkochte chocolades onder chefs, patissiers, bakkers en chocolatiers", aldus Ton Jongejan.

Anders is de origine chocolade. Deze unieke range kent bijzondere smaken, die de unieke bodem, het klimaat en de omgeving waar de cacaobonen groeien weerspiegelen. Je kunt het vergelijken met de bijzondere smaakprofielen van wijn, welke afkomstig zijn van verschillende wijngaarden in variërende landen. De afkomst van de cacaoboon zorgt voor de aardse, bloemige, fruitige of juist kruidige toetsen. Beide assortimenten zijn te gebruiken voor allerlei verwerkingen en recepturen. 

Heb je moeite bij het selecteren van jouw perfecte chocolade? De Chocolizer App helpt chefs om de gewenste chocolade te kiezen op basis van smaak- en foodparing. De App is te downloaden in de App store. Wil je jouw chocolade skills verbeteren of inspiratie opdoen, laat dan een reactie achter en neem contact met ons op. 

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar Callebaut Chocolade

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share