Eekhoorntjesbrood gratin met kastanjechampignons en shiitake paddenstoelen

Met de premium gratins van Aviko wordt het toevoegen van een Franse klassieker aan het menu wel heel eenvoudig. Om je hierbij te helpen, hebben wij onder andere een recept van eekhoorntjesbrood gratin met kastanjechampignons en shiitake paddenstoelen voor je samengesteld.

Verdeel de gratins op een bakplaat en plaats ze circa 20 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden. Verhit in een koekenpan de olie. Fruit eerst sjalotjes met de knoflook, voeg de paddenstoelen toe en bak ze kort en krokant aan. Schep er tenslotte de peterselie en de walnoten door. Breng het op smaak met zout en peper. Neem ze uit de pan en verdeel het op borden. Leg de gratins ernaast. Garneer het geheel met de rucola sla.

Benodigdheden voor 4 personen: 4 Aviko premium aardappelgratin met wilde paddenstoelen en room. 200 gram kastanjechampignons (gehalveerd of in vieren gesneden). 100 gram shiitake paddenstoelen (gehalveerd of in vieren gesneden). 50 gram walnoten (gehakt). 2 eetlepels peterselie (fijngehakt). 1 teen knofloof (uitgeperst). 4 sjalotjes (fijngehakt). 2 eetlepels olijfolie. Rucola sla (aangemaakt). Zout en peper uit molen.

Op zoek naar meer inspiratie en heerlijke recepten? En wil je weten hoe wij je verder kunnen helpen? Reageer dan direct en we nemen binnenkort contact met je op.

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share