Bagels met gegrilde groenten, tomaten -basilicumcreme en sweet potato fries

Snij de bagels doormidden en rooster beide kanten en snij de pa prika in grove stukken, de uien in ringen en de courgette en champignons in sc hijfjes. Gril de groenten beetgaar op een met olijfolie ingevette grillplaat. Kr uid ze met zout en peper. Meng daarna de ricotta met de in kleine stukjes gesneden tomaten en olijven. Meng de geplukte basilicum erdoor en breng de crème op sma ak met zout, peper en citroenschil. Frituur de Sweet Potato Fries 2-3 minuten in de friteuse op 175 °C. Meng naar smaak zout en chilipoeder door de frites.

Opdienen en tip! 

Bestrijk de onderste helften van de bagels met de helft van de tomaten-basilicumcrème. Verdeel de stukken paprika en vervolgens de rucola en de rest van de groenten erover. Leg de bovenste helften van de bagels erop. Sc hep de rest van de tomaten-basilicumcrème in kleine schaaltjes. Leg steeds een bag el met gefrituurde zoeteaardappelfrites en een bakje crème op een bord en serveer. Tip: De bagels met gegrilde groenten kunnen zowel warm als koud word en gegeten.

Benodigdheden: 10 bagels, 800 gram rode paprika, 300 gram uien, 400 gram courgette, 200 gram champignons. 100 milliliter olijfolie, peper en zout, 1,5 kilogram ricotta, 150 gram gedroogde tomaten, 100 gram groene olijven (zonder pit), 30 gram verse basilicum, citroenschil, 1,5 kilogram Sweet Potato Fries, chilipoeder, 50 gram verse rucola.

Wil je dit recept zelf ook een keer gaan maken? Kijk dan onder het kopje promoties en ontvang een gratis sample Aviko Sweet Potato Fries om te kunnen starten! 

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar Aviko

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share