Visfilet met tomaten, citroen-pimentsaus en sweet potato fries

Bereiding: Hak de sjalotten en de rode peper fijn. Snij vervolgens de citroenen doormidden. Pers de ene helft uit en snij de andere helft steeds in vier partjes. Meng het piment, de sjalotten, rode peper en bruine suiker met de boter en melk en breng op smaak met zout en het citroensap. Leg de visfilets met de huidzijde naar onder in een ingevette gastronormbak. Verdeel de citroen-pimentsaus over de visfilets en leg de ingesneden cherrytomaten ertussen. Bak alles ca. 20-25 minuten op 200 °C in de oven tot het gaar is. Haal de gastronormbak uit de oven en strooi er verse munt en koriander over. Frituur de Sweet Potato Fries 2-3 minuten in de friteuse op 175 °C. Meng naar smaak zout, kaneelpoeder en nootmuskaat door de frites. Verdeel de visfilets over de borden, leg de gepofte tomaten erbij en giet de citroen-pimentsaus erover. Leg de zoeteaardappelfrites ernaast en serveer.

Benodigdheden: 400 gram sjalotten, 1 rode peper, 300 gram citroenen, 1 eetlepel gemalen pimentkorrels, 75 gram bruine suiker, 200 gram boter, 500 milliliter melk, zout, 10 visfilets (à 150 gram, bijvoorbeeld snoekbaars), 1 kilogram cherrytomaten, 1 bosje verse munt, 1 bosje verse koriander, 1,6 kilogram Sweet Potato Fries, Kaneelpoeder en nootmuskaat.

Wil je dit recept zelf ook een keer gaan maken? Kijk dan onder het kopje promoties en ontvang een gratis sample Aviko Sweet Potato Fries om te kunnen starten!

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share