Rode bietencarpaccio met een nutty twist 

Giet de schijfjes rode biet af en vang het vocht op. Meng de schijfjes met de citroendressing en de ras el hanout. Ontdooi de groene asperges en rooster ze kort met een gasbrander. Bereid de quinoa en kruid af met zout en olie. Laat goed afkoelen. Meng de quinoa net voor het serveren met de tuinerwten, koriander en citroendressing. Breng de geitenkaas op kamertemperatuur en meng met de room en zure room en roer glad. Kruid af met een snufje zout. Vul een sifon, zet onder druk en zet koud weg. Snijd de sjalotten in ringetjes en meng deze met het rode bietensap en de sushiazijn.

Tip: doe dit een dag van tevoren om zoveel mogelijk kleur- en smaakoverdracht te krijgen. Dresseer het geheel en garneer met de notenbrunoise en blaadjes van rode biet.

Benodigdheden (10 personen): 1 kg Rode Bietensalade in Schijfjes Sous Vide Bonduelle, 300 g Tuinerwten Extra Fijn Minute® Bonduelle, 20 Groene Puntasperges Bonduelle, 1 dl citroendressing, 1 mespunt ras el hanout, 700 g naturel gekookte quinoa, 10 g gesneden koriander, 1 dl citroendressing, 75 g verse jonge geitenkaas, 25 g room, 25 g zure room, 5 sjalotten, 1 dl sushiazijn, 50 g grof gehakte hazelnoot in brunoise, 50 g grof gehakte ongezouten cashewnoten in brunoise, 20 stuks jonge blaadjes van rode biet, zout en 1 dl olijfolie. 

Op zoek naar meer inspiratie en heerlijke recepten? En wil je weten hoe wij je verder kunnen helpen? Reageer dan direct en we nemen binnenkort contact met je op.

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar Bonduelle

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share