Aubergine burger met ras el hanout en Munsterkaas

Hamburgers zijn “hot” daar kunnen we niet omheen. Deze rijk belegde variant is vegetarisch en afgemaakt met Munsterkaas. Snijd de kleine aubergines in dunne plakken. Grill dunne plakken aubergine en gaar deze kort in de oven. Snijd de aubergine, bospaddenstoelen, sjalot en de knoflook fijn. Stoof sjalot en knoflook in wat olijfolie aan en voeg de gehakte aubergine en bospaddenstoelen toe. Gaar het geheel tot al het vocht verdwenen is. Voeg deroomkaas toe en breng op smaak met peper en zout. Laat het auberginemengsel afkoelen. Gebruik een ronde steker en leg hier dakpansgewijs de plakken aubergine in. Vul de vorm met het mengsel van aubergine en champignon, vouw het dicht tot een burger. Verwarm de burgers in de oven.

Opmaak en saus: Snijd het burger broodje doormidden en rooster de beide binnenkanten in een koekenpan. Bouw de burger op met wat mesclun en plaats daarop de aubergine burger. Garneer af met een plak Munster kaas, ras el hanout mayonaise de rest van de mesclun en wat muntblaadjes. Meng de ras el hanout met de Hellmann’s Real Mayonaise. Breng op smaak met citroensap.

Benodigdheden voor 10 personen: Aubergines, kleine 3 st, aubergines 500 g, bospaddenstoelen 500 g, sjalot 50 g, knoflook 4 g, olijfolie, zout en peper, Hellmann's Sandwich Delight Roomkaas 100 g, Brioche brood 10 stuks, salade mesclun 200 g, Munster kaas 10 plakjes, munt 5 tak, ras el hanout kruiden 5 g, Hellmann's Real Mayonaise Emmer 250 g, citroensap 10 g

Ben je op zoek naar meer inspiratie en wil je weten hoe wij je hier verder mee kunnen helpen? Stuur ons een bericht en we nemen contact met je op.

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share