Sandwich pulled pork met abrikozen jam

Begin de avond van tevoren met de rub: meng alle ingrediënten in een kom. Wrijf het vlees goed in met het mengsel, pak het daarna in met huishoudfolie en leg het in de koelkast. Stook de barbecue op tot ongeveer 100 °C. Als de barbecue op temperatuur is, leg je het vlees erop. Steek een kernthermometer in het vlees. Voeg wat rookhout toe en sluit het deksel. Ondertussen kun je de salade bereiden. 

Tussendoor kun je eventueel nog rookhout toevoegen. Na 3 uur roken neemt het vlees geen rook meer op, dus dat is voldoende. Als het vlees op 70 °C is haal je het van de barbecue, smeer je er naar eigen voorkeur nog wat Hero Abrikozen Jam op en pak je het stevig in met aluminium folie. Leg het vlees terug op de barbecue en houd de thermometer erin, zodat je in de gaten kunt houden of het niet teveel door gaart. Na een paar uur gaat de kerntemperatuur naar 85 °C: haal nu het vlees van de barbecue en pak het uit. Laat het even afkoelen en trek het met twee vorken uit elkaar. Serveer de pulled pork op een broodje met wat rucola en voeg naar smaak nog wat extra Hero Abrikozen Jam.

Benodigdheden voor 10 broodjes:  60 gr Hero Abrikozen jam, 2el paprikapoeder, 1el kaneelpoeder, 1el cayenne peper, 5st gemalen kruidnagels, 1el uienpoeder, 1el koflookpoeder, 1el zout, 50gr rucola, 10st broodjes, 2000gr procureur

Wil je meer weten over wie we zijn en hoe wij je met Hero verder kunnen helpen? Reageer dan direct en we nemen binnenkort persoonlijk contact met je op.

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar Hero Zoet broodbeleg

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share