Callebout Homemade Brownie 

Callebaut chef Ton Jongejan: "Veel horeca-chefs maken gebruik van kant-en-klare - vaak diepgevroren - desserts of mixen. Deze desserts kun je gemakkelijk een bijzondere en persoonlijke touch geven door zelfgemaakte chocoladecomponenten toe te voegen. Denk daarbij aan een luchtige chocolademousse, een volle chocoladesaus, een crunchy crumble of  zelfgebakken brownie. Dat is niet te technisch, kost weinig tijd en zo serveer je toch al snel iets bijzonders."

Bereiding : Klopt het ei en de suiker samen op tot een pâte à bombe. Smelt vervolgens de boter met de overige 200 g suiker en de 300 g chocolade. Spatel dit door de pâte à bombe. Spatel 200 g Callets en de bloem door het basismengsel. Giet het geheel in de gewenste bakvorm en bak het in 12 tot 16 minuten af op ongeveer 180 graden Celsius.   

Ingrediënten: 405 g ei, 500 g suiker, 510 g roomboter, 300 g Callebaut pure chocolade druppels 811, 285 g bloem, 200 g Callebaut pure chocolade druppels 811.

Tip: laat de brownie afkoelen en vries deze in. Bevroren is de brownie zeer gemakkelijker te snijden. Warm deze vóór het serveren kort op in de magnetron of oven. 

Ontdek met de Chocolizer App van Callebaut (gratis in de App-store) de meest uitdagende food-pairings en chocolade smaken voor jouw creaties. Wil je verder je chocolade skills verbeteren of inspiratie opdoen tijdens een persoonlijke cursus? Laat dan een reactie achter en we nemen snel contact met je op.   

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share