Rosé hazenrugfilet met groene kruidenkorst en fondant aardappel

Bereiding Kruidenkorst: Maal het witbrood fijn. Pers het teentje knoflook. Voeg alle kruiden en de knoflook bij het witbrood en laat dit fijn draaien in de keukenmachine.Voeg de olijfolie in een dun straaltje al draaiende toe. Breng op smaak met peper en zout.

Bereiding Hazenrug: Smeer de hazenruggen gelijkmatig in met peper en zout rondom. Braad de hazenrug op het karkas. Laat de boter uitbruisen en bak de hazenruggen mooie egaal bruin. Bedruip de hazenruggen regelmatig met braadboter. Zet ze met pan (zorg ervoor dat de pan ovenbestendig is) en al in de oven op 180°C gedurende 3-5 minuten, ligt aan de dikte van de hazenruggen. Laat de hazenruggen in de pan rusten en snijd voorzichtig de filets van het karkas af. Bestrooi daarna met de groene kruiden korst en zet even onder de grill (mocht je die niet hebben zet 2 minuten in de voorverwarmde oven op 230°C). Verwarm ondertussen de CHEF Demi Glace. Trancheer de hazenrug filet en rangschik deze met de CHEF Demi Glace en de rest van de componenten op het bord.

Fondant aardappel: Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke plakken. Steek de aardappelen uit door middel van een steker. Bak de aardappel goed geel in de olie. Weeg de ingrediënten af en doe deze in een pan (behalve de aardappel). Laat dit ongeveer 10 minuten trekken. Breng dit op smaak met dragonazijn. Doe de aardappelen bij het vocht. Dek het af met aluminiumfolie en ze het in een voorverwarmde oven gedurende 25 minuten (180°C). Laat de aardappelen in hun eigen vocht afkoelen. Met het meegeven de aardappelen in een beetje vocht opwarmen en glaceren.

Ingrediënten voor 10 personen: Hazenrug: 5 st hazenrug, 2 dl CHEF Demi Glace, Kruidenkorst: 15 gr basilicum (vers), 15 gr peterselie (vers), 10 gr dragon (vers), 10 gr kervel (vers), 1 teen knoflook, 150 gr olijfolie, 130 gr gedroogd witbrood. Fondant aardappel: 10 st aardappelen (vastkokend), 20 gr CHEF Liquid Concentrate Kalf, 500 gr water, 1 st gesnipperd sjalot, 1 teen knoflook, dragonazijn, 2 bl laurier, 2 tak tijm. Dresseer vervolgens alle componenten op het bord naar eigen inzicht

Interesse in een afspraak, demonstratie of sample. Laat dan een berichtje achter en we nemen binnenkort persoonlijk contact met je op.

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share