Sandwich met buikspek

Marineer het spek met zeezout, jeneverbes, zwarte peper, laurier en knoflook en laat dit minstens drie dagen staan. Gaar het spek in een bak met zonnebloemolie, in de oven, op 100°C gedurende vier uur. Laat het vervolgens afkoelen en snijd het in mooie plakken op vingerdikte. Bak de plakken in een pan rustig krokant en plaats op keukenpapier om droog te deppen. Een mooi alternatief is Zeeuws spek, deze is al gaar en op smaak. Ook pancetta is een heerlijk alternatief!

Was de sla en maak droog. Snijd de sla vervolgens in hele fijne reepjes en het gekookte ei in plakken. Snijd het broodje open en besmeer deze aan beide binnenzijden met de American Garlic en beleg deze met de sla en ei. Beleg het broodje met de dunne plakken spek, afgewisseld met de plakjes appel en garneer het geheel af met wat tuinkers. Serveer direct.

Benodigdheden voor 1 persoon: 1 meergranenbol, 100 g buikspek (verkrijgbaar bij de lokale slager), 25 g ijsbergsla, ½ appel, in dunne plakjes, 1 gekookt ei, 10 g tuinkers, 40 ml Wild Bill American garlic (Remia).

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Reageer dan direct en we nemen persoonlijk contact met je op zodat we er eens samen over kunnen praten.

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar Remia

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share