Bietensoep met spekjes en sjalotjes

Deze soep wordt bereidt met gekookte bietjes wat de bereidingstijd aanzienlijk verkort. Maak een liter groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit wat olijfolie en voeg de sjalot, knoflook en de tijm toe. Voeg de bietjes toe en wat zwarte peper. Blus het geheel af met het citroensap en de balsamico. Voeg de groentebouillon en de munt toe en breng het geheel aan de kook. Pureer de bietensoep in de blender. Garnituur: Snijd het spek in fijne reepjes en bak het vervolgens krokant in wat Phase. Snijd de biet in brunoise en de bieslook grof. Opmaak: Verdeel de soep over de borden. Maak het geheel af met de gesneden bietjes, spekjes en de bieslook. Serveer de zure room apart

Benodigdheden voor 10 porties: Knorr Groentebouillon Authentiek 24 g, rode bieten, gekookt 1 kg, olijfolie, Knorr Primerba Sjalot 50 g, Knorr Primerba Knoflook 10 g, Knorr Primerba Tijm 4 g, zwarte peper, citroen (sap) 20 g, balsamico 30 g, muntblaadjes 8 g, gerookt spek 150 g, Phase with Natural Butter Flavour, rode bieten, gekookt 1 stuks, bieslook 20 g, zure room 1 dl

Ben je op zoek naar meer inspiratie en wil je weten hoe wij je hier verder mee kunnen helpen? Stuur ons een bericht en we nemen contact met je op. 

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share