Gehaktspiesjes met saté saus

De oorsprong van satésaus ligt in de Indische keuken. De saus werd door de Indische Nederlanders in Nederland geïntroduceerd evenals kroepoek, saté en nasi en bami goreng. Satésaus is vandaag de dag een van de populairste sausen in Nederland.

Week de bami mix met 30 gram heet water en laat het geheel zacht worden. Maak het gehakt aan met de bami mix, ei, paneermeel, ketjap, sambal en de knoflook. Rol van het gehakt 60 mooie gehaktballetjes en rijg ze per drie aan de satéprikkers. Bak de gehaktspiesjes rondom in wat Phase. Lak ze eventueel met wat zoete chilisaus en gaar ze verder in de oven. Doe de satésaus en het water in een pan en breng het geheel al roerend aan de kook. Bestrooi de gehakt spiesjes met wat sesamzaadjes. Opmaak: Leg de gehaktspiesjes op de borden samen met de atjar. Serveer met de satésaus en de kroepoek.

Benodigdheden voor 10 personen: Knorr 1-2-3 Mix voor Bami 50 g, rundergehakt 2 kg, eieren 100 g, paneermeel 50 g, Conimex Ketjap Manis 30 g, Conimex Sambal Oelek 10 g, Knorr Professional Knoflook Puree 10 g, Phase with Natural Butter Flavour, Calvé Satésaus Indonesia 400 g, water 4 dl, geroosterde sesamzaadjes 1 g, Conimex Atjar Tjampoer 500 g, Schaaldieren Kroepoek 80 g

Ben je op zoek naar meer inspiratie en wil je weten hoe wij je hiermee verder kunnen helpen? Stuur ons een bericht en we nemen binnenkort persoonlijk contact met je op.

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share