Gegrilde entrecote met honing-knolselderij

Schil de buitenkant van de knolselderij en snijd deze in fijne blokjes. Maak de paddenstoelen schoon en snijd deze in handzame stukken. Snijd de bosui in fijne ringetjes. Snipper de knoflook en de ui zeer fijn. Fruit in de boter de knoflook en de ui aan in ca. 3 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak dit 2 minuten mee. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Doe de knolselderij samen met de kippenbouillon, de boter en de honing in een koekenpan. Laat de knolselderij nu gaar stoven in bouillon met de honing en de boter tot de bouillon helemaal verdampt is en de knolselderij zacht en glimmend is. Grill de entrecôte op een grill of BBQ aan 2 kanten dicht, smeer de entrecôte nu aan 2 kanten in met de abrikozenjam en laat dit nog aan iedere kant 1 minuutje meebakken. Zorg dat de jam niet gaat verbranden door de suiker in de pan. Verwarm nog eenmaal de paddenstoelen en meng de lente-uiringen erdoor. Serveer de entrecôte met de honing-knolselderij en de gebakken paddenstoelen.

Ingrediënten voor 4 personen: 4 st. entrecôte ca 150 gram per per stuk, 2 eetlepels Hero abrikozenjam, 2 eetlepels Hero honing, 1 eetlepel olijfolie, 400 gram gemengde paddestoelen (afhankelijk van het seizoen), 1 teen knoflook, 30 gram boter, 2 stuks lente-ui, ¼ stuks knolselderij ca. 400 gram, 30 gram roomboter, 3 dl kippenbouillon, peper en zout.

Wil je meer weten over wie we zijn en hoe wij je met Hero verder kunnen helpen? Reageer dan direct en we nemen binnenkort persoonlijk contact met je op.

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar Hero Zoet broodbeleg

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share