Couscous met artisjokken en gegrilde kreeft 

Rooster de couscous in een pan en voeg de hete visbouillon water/geconcentreerd bouillon vis toe. Zet het vuur uit en dek de pan af. Voeg na 5 minuten de extra vergine olijfolie toe en roer de couscous een paar keer door met een vork. Gaar de kreeften 6 minuten in een stoomoven. Leg ze in water en ijs. Maak ze schoon en probeer het vlees heel te houden. Maak de artisjokken schoon en leg ze in water met citroen schijfjes. Giet de artisjokken vervolgens af en verwijder de citroen. Gaar ze 5 minuten in een stoomoven en leg ze in water en ijs. Roerbak de artisjokken met knoflook, olijfolie, peper en zout. Leg de tomaten een paar dagen van tevoren in extra vergine olijfolie en venkelzaad. Snijd ze daarna in reepjes. Ontpit de olijven en snijd ze in achten. Snijd voor de ananaskerriesaus de ananas in blokjes van 5 millimeter. Breng de room op smaak met de kerrie en laat deze tenminste 30 minuten infuseren. Voeg daarna de ananas, peper en zout toe. Plaats de couscous met de groente op een rond bord en leg de kreeft er op.  Maak het gerecht af met de saus.

Ingrediënten voor 10 porties:

Couscous  800 g, water 2 dl, Knorr Professional Geconcentreerde Bouillon Vis 6 g, olijfolie extra vergine, kreeften 10 st, artisjokken 10 st, citroen 1 st, knoflook, zout en peper, olijfolie extra vergine, tomaten, gedroogd 100 g, venkelzaadjes, taggiasche olijven 100 g, ananas 150 g, Blue Band Culinair 15% 50 g, kerrie 10 g.

Wil je meer weten over de mogelijkheden met bouillon vis en hoe wij je hiermee verder kunnen helpen? Reageer dan direct en we nemen binnenkort persoonlijk contact met je op.

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share