Zomerse “Zee” salade  

Spoel de sla en snijd ze in kleine reepjes (0,5 cm breed en 5 cm lang). Snijd de gerookte zalm in kleine blokjes (0,5*0,5cm). Snijd de verse zalm in blokjes (2*2cm) en bestrooi ze met zout en peper naar smaak. Snijd de geitenkaas in kleine blokjes (1*1cm) (of koop de voorgesneden blokjes). Snijd de tomaten in kleine blokjes (1*1cm). Kook 2 eieren hard en snijd ze in kleine blokjes (1,5*1,5). Was de aardappelen, kook ze met schil bijna gaar met een beetje zout en laat ze afkoelen. Snijd ze daarna met schil in parten van 2,5 cm breed. Haal de verse zalm door bloem en bak ze in olijfolie knapperig gaar met de knoflook en de garnalen. Voeg in het laatst 25 gram gerookte zalm kort toe en laat alles vervolgens afkoelen. Meng de yoghurt en de fritessaus met een beetje tomatenketchup en sojasaus. Meng alle blokjes en bijna alle saus door de slareepjes en knijp er de citroen over uit. Bewaar nog een beetje saus. Bak de aardappelschijfjes in olijfolie knapperig gaar. Verdeel e salade in het midden van 2 platte borden en verdeel de aardappelen er rondom. Pocheer  2 eieren zacht, leg die elk in 2 helften op de salade en dek het af met de rest van de saus. Eet smakelijk!

Ingrediënten voor 2 personen:  1 krop ijsbergsla, 4 aardappelen, 125 gram gerookte zalm (plakken van 0,5 cm dik), 100 gram verse zalmfilet, 50 gram kleine gepelde gamba’s, 100 gram geitenkaas, 2 tomaten, 4 eieren, 1 ui , 1 citroen of limoen, 1 teen knoflook, 0,125 l magere yoghurt, 0,125 l fritessaus, Tomatenketchup, Sojasaus, Olijfolie, bloem, zout en peper.  

Wil je meer weten over onze producten van de Molkerei of over dit recept? Neem dan gerust contact op!

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar De Molkerei

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share