Bitterballen Wild

  • Breng het water aan de kook. Breng op smaak met de wildfond en voeg de herfstbok toe. Leg het wild zwijn nek (brood) in een snelkookpan. Voeg de wildbouillon, laurier, knoflook en rozemarijn. Zet de snelkookpan onder druk en laat het vlees 40 minuten garen.
  • Zet het vlees koud weg. Zeef de fond en kook verder in tot jus-dikte. Bind de jus met de demi-glace tot salpicon-dikte. Snijd het vlees in kleine blokjes en voeg dit bij de salpicon. Laat afkoelen en rol daarna tot bitterballen
  • Meng voor de panade de paneermeel en de Rotidor door elkaar. Haal de ballen eerst door het eiwit, daarna door de panade. Bak de bitterballen krokant af in een hete frituur (180°C)

Ingrediënten (10 personen): ½ L water, 30g CHEF Liquid Concentrate Wild, ½L herfstbok, 1st wild zwijn nek (brood), 1st rozemarijn, 1st laurier, 1st knoflook (fijngesneden), 150g MAGGI Demi-Glace, Eiwit, losgeklopt, 3 delen paneermeel / 1 deel MAGGI Rôtidor. TIP: Lekker met mosterd-dille saus & truffelaardappelchips

Interesse in een demonstratie? Laat dan gerust een berichtje achter en we nemen binnenkort persoonlijk contact met je op.

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar CHEF

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share