Poutine met gamba's in gele curry, paprika, mango en zoetzuur van courgette

Poutine. Misschien denk je aan een snelle hap van de snackbar, maar daar zijn wij het niet mee eens. Met dit Canadese gerecht is eindeloos te variëren en het is inmiddels een restaurantwaardig gerecht geworden. Verras je gasten eens met poutine met gamba’s in gele curry, paprika, mango en zoetzuur van courgette.

Snijd de courgette in linten en maak van de azijn, suiker en peper een zoetzuur en marineer hierin de courgette. Verhit een koekenpan op hoog vuur, voeg 15 g olie toe en roerbak hierin de gamba’s. Voeg de paprika en mango toe en verwarm deze kort mee. Schep de currypasta erdoor en fruit deze aan, schenk de kokosmelk erbij en verwarm de gambacurry nog 1 minuut. Breng op smaak met zout. Frituur de Oerfrieten in circa 3,5 minuut op 170˚C goudbruin en krokant.

Doe de Oerfriet in een schaal of bakje en verdeel hierover de gambacurry en de rauwe taugé. Serveer met zoetzure courgette.

Benodigdheden voor 10 personen:

2,5 kilogram Aviko Oerfriet 14mm, 30 gepelde gamba's, 3 courgettes, 3 rode paprika's in reepjes, 1 mango in blokjes, 200 gram taugé, 2 deciliter kokosmelk, 2 eetlepels gele currypasta, 2 eetlepels azijn, 2 eetlepels suiker

Op zoek naar meer inspiratie en heerlijke recepten? En wil je weten hoe wij je verder kunnen helpen? Reageer dan direct en we nemen binnenkort contact met je op.

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar Oerfriet

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share