Pastinaak / rodekool / appel / cashewnoten / hangop

Bereiding: Pastinaakblini: Was de pastinaken goed. Snij ze in kleine stukken en vacumeer het met 1 eetlepel CHEF Liquid Concentrate Groenten. Stoom op 100°C in de oven tot ze goed gaar zijn. Weeg de rest van de ingrediënten af. Als de pastinaak gaar is, terugkoelen op ijs. Doe alle ingrediënten in de blender en draai glad. Breng op smaak als dat nodig is. Doe het beslag in spuitzakken. Laat een bak pan warm worden en spuit er wat pancoating in (formaat 2 euromunt). Bak aan beide kanten goudbruin. 

Rodekoolschuim: Draai de rode kool samen met de appelsap en aceto fijn en zeef het door een bolzeef. Verwarm met de pro espuma en breng op smaak. Hou warm in een pan met water of in de warmhoudkast. 

Zoetzuurbasis: Meng alles samen en laat het aan de kook komen. Laten afkoelen en zeven. 

Rodekoolsalade: Snij de rode kool ragfijn. Doe het in vacuümzak. Giet het zoetzuur erop en vacumeer. 

Rauwe appel: Snij appel dun op de mandoline en leg het in water met citroensap. 

Gedroogde appel: Snij de appel op de mandoline circa 2 mm dik. Leg het op een droogrooster met poedersuiker onder en boven. Droog ze tot krokant zijn. Bewaar luchtdicht. 

Cashewnotencrème: Meng de cashewnoten met het water en laat 24 uur weken. Breng het volgende dag aan de kook als de noten zacht zijn. Doordraaien in de blender. Begin eerst met de helft van het vocht. En voeg de theelepel CHEF Liquid Concentrate Groenten toe. Als de substantie mooi smeuïg is uit de blender halen. 

Rodekoolgelei: Kook het sap op. Voeg vegetal toe. Stort in vormpjes en laat afkoelen. Haal uit de vormpjes wanneer de gelei is afgekoeld. 

Schapenhangop: Giet de schapenyoghurt in een doek en knoop deze dicht. Hang de schapenyoghurt een nacht lang in de koelkast met een lekbak er onder. Voeg de volgende dag limoenrasp en zout toe. Dresseer naar eigen inzicht.

Ingrediënten: Pastinaakblini: 500 gr pastinaak. 160 gr eiwit. 180 gr eigeel. 145 gr boekweit. 1 tl bakpoeder. zout. 1 el CHEF Liquid Concentrate Groenten. Rodekoolschuim: 250 gr gare rodekool. 125 gr appelsap. 35 gr pro espuma. zout. 1 el aceto. Zoetzuurbasis900 gr suiker. 1 l azijn. 2 stuks steranijs. 1 stuks rode peper. 1 stengel sereh. Rodekoolsalade: 250 gr rodekool fijngesneden. 1 dl zoetzuur. Rauwe appel: 1 appel. Gedroogde appel: 1 appel. Cashewnotencrème: 5 dl water. 250 gr ongezouten gebrande cashewnoten. 1 tl CHEF Liquid Concentrate Groenten. Rodekoolgelei: 250 gr rodekoolsap. Aceto. Zout. 12,5 gr vegetal. Schapenhangop: 500 gr schapenyoghurt.

Wil je meer weten over dit recept over over CHEF Liquid Concentrates? We staan je graag te woord!

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar CHEF

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share