Fastfood met een twist: Makreelburger

Bereiding: Fileer de makrelen en ontdoe van vel en graten. Cutter fijn met zout en meng met broodkruim, eiwit, zout en room. Vorm tot grote ballen, die aan de onderkant plat zijn en bestrooi de bovenkant met sesamzaadjes. Stoom gedurende 6-10 minuten op 100 °C.Fileer voor de gegrilde makreel de makrelen en leg deze met de velzijde op het zout gedurende 20 minuten. Verwijder het zout en dep goed droog. Kook voor de ingelegde komkommer het suikerwater samen met de azijn, zout en mosterdzaad op en koel terug. Snijd de komkommer op de snijmachine in dunne plakjes en schenk de afgekoelde massa erop. Reserveer in de koeling. Draai de gerookte makreelfilets samen met de koksroom tot een gladde crème in de blender en passeer door een fijne zeef. Breng op smaak met het rookwater. Vermeng voor de mierikswortelcrème alle ingrediënten samen en reserveer in de koeling. Was de kropsla en leg deze op ijswater.

Afwerking: Prepareer de barbecue. Portioneer de makrelen in tien gelijke delen en gril de makreelfilets op de huidzijde, verwijder achteraf de huid. Werk af met fijngeraspte limoenzestes en citroensap. Bak de makreelbroodjes in de beur culinair rondom bruin en snijd doormidden. Besmeer de onderzijde met de crème van gerookte makreel en maak verder af met de kropsla, gegrilde makreel, ingelegde komkommer en  mierikswortelcrème en plaats de bovenzijde erop. Serveer in een passende burgerbox.

Benodigdheden voor 10 personen: Makreelbroodjes: 300ml Hollandia beur culinair vloeibaar, 100ml Debic slagroom zonder suiker, 50g broodkruim, 10x makreel, 20g eiwit, 20g zout, 5g sesamzaadjes. Ingelegde komkommer: 1x komkommer, 200ml witte wijnazijn, 200ml suikerwater (1:1), 3g mosterdzaad, 1g zout. Gegrilde makreel: 3x makreel, 200g zout, 1/2x citroen. Crème van gerookte makreel: 1x gerookte makreel, 200ml Debic koksroom original, 10ml rookwater. Mierikswortelcrème: 250g mayonaise, 250g crème fraiche, 100ml Debic koksroom original, 50g mierikswortel, 20g tobico, 2g zout. Garnering:  1x kropsla, 1x limoen.

Op zoek naar inspiratie met de producten van Debic? Laat een berichtje voor ons achter!

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar Debic

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share