Tomatensoep van driesterrenchef Jacob Jan Boerma

Bereiding: Verhit de boter samen met de olijfolie en voeg de fijngesneden ui, knoflook en bleekselderij toe. Zet aan en voeg het kerriepoeder toe. Verwarm kort en voeg de tomatenpuree en de tomaten toe. Verwarm kort en voeg de bloem toe. Gaar de bloem op laag vuur en blus af met de kippenfond, slagroom en voeg alle overige ingrediënten toe. Laat het geheel 15 minuten doorkoken en blender fijn. Passeer door een fijne zeef en breng op smaak met zout en peper.

Afwerking: Verwarm de soep en schuim deze licht op met de staafmixer. Serveer in voorverwarmde borden.

Benodigdheden voor 15 personen: 500ml Debic slagroom zonder suiker, 1kg rijpe tomaten, 1l kippenfond, 250g gepelde tomaten, 3g knoflook, 1x witte ui, 100g bleekselderij, 30g Campina roomboter ongezouten, 50ml olijfolie, 10g bloem, 75g tomatenpuree, 1/4x citroenzestes, 1g kardemompoeder, 1g kerriepoeder, 5g gemalen peper, 20g zout, 10ml water, 0,5g nootmuskaat.

Op zoek naar meer inspiratie? Laat een berichtje voor ons achter!

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar Hollandia

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share