Gerookte maïssoep

Prepareer de barbecue met een minimale hoeveelheid houtskool en steek deze aan. Laat de kolen gloeien en plaats hierop een klein rvs bakje gevuld met rookmot. Plaats een bekken gevuld met maïs op de barbecue en sluit het deksel. Laat gedurenden één uur roken. Breng de maïs over in een pan, voeg de koksroom en gevogeltefond toe en kook de maïs gaar. Pureer met de staafmixer en passeer door een fijne zeef. Snijd voor de crostini het zuurdesembrood in dunne plakken. Besmeer met de beur culinair en bak af tussen 2 siliconenmatten in een oven op 180 ˚C. Snijd de avocado's in plakjes en breng over in een vacumeerzak. Rol gelijkmatig uit tot een plak met behulp van een deegroller en vacumeer. Plaats in de vriezer om te kunnen snijden en om verkleuring te voorkomen. Zweet voor de coulis de knoflook samen met de Spaanse peper aan in een scheutje beur culinair en voeg to aan de Devils Jam. Pureer glad met de staafmixer en passeer door een fijne zeef. Breng op smaak met zout. Afwerking: Snijd de avocado in strakke banen en laat ontdooien op de crostini. Verwarm de soep en verdeel over de borden. Werk het gerecht verder af met de crème fraiche, Devils Jam coulis en de ghoa cress.

Benodigdheden voor 10 personen: Maïssoep: 1l Debic koksroom original, 750g maïs, 1l gevogeltebouillon, 10g zout. Devil Jam's coulis: 200g Devil's Jam (maggi), 1x spaanse peper, 1x knoflook teen, 2g zout. Crostini: 50ml Debic beur culinair vloeibaar, 1x zuurdesembrood, 3x avocado, 100g crème fraiche, 100g salsa verde, 1x Ghoa cress.

Op zoek naar meer inspiratie? Laat een berichtje voor ons achter!

Meer weten? Verstuur eenvoudig je bericht naar Hollandia

Log in of verstuur meteen een leuk berichtje!

Gratis account aanmaken

Wellicht ook interessant?

arrow-right keyboard_arrow_down arrow-left plus-circle cross close search2 twitter2 facebook2 youtube2 linkedin2 envelope-o instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left spinner2222 checkbox-checked checkbox-unchecked checkmark price-tag lightbulb_outline comment-square binoculars heart-o heart home bell building-o bullhorn star-o star truck magic-wand chevron-down chevron-up minus plus comments-o pig share